Napüdvözlet Egyesület blogja

Fedezzük fel együtt a környék kincseit!

2021. október 06. 09:39 - Napüdvözlet Egyesület

Fedezzük fel együtt a környék kincseit, nevezetességeit!

Többen kérdeztek olyanok, akik nemrég költöztek ide, hogy milyen felfedezendő helyek vannak a környéken, merre vigyék a családjukat, barátaikat a közeli erdőkbe.

Ezért arra gondoltunk, hogy az egyesületünk következő túráját annak jegyében hirdetjük meg, hogy ebben segítséget nyújtsunk. Várjuk tehát azokat a nemrég ide költözött "gyüttmenteket", akik még a környék felfedezésében támogatásra szorulnak, vagy egyedül nem indulnak útnak. Várjuk azokat a "tükéket" is, akik már jól ismerik a közeli ösvényeket, látványosságokat és tudnak információkkal, anekdotákkal szolgálni. A túrák kiváló alkalmak a kapcsolatteremtésre, ismerkedésre, közös értékek felfedezésére. Képzett vezetőnk, Kámi Róbert mindig elkápráztat bennünket olyan ismeretekkel, történetekkel, melyektől gazdagodunk.

A felfedező túra október 16.-án (szombaton) lesz, melyen reggel 9-kor találkozunk a szokásos helyen, a vasasi temető előtti parkolóban. A táv 13,5 km. Aki ezt hosszúnk találja, azzal Petőfi aknán (a buszmegállóban) találkozzunk, ő megspórol ezzel oda-vissza cirka 5 kilométert.

A túra érdekessége lesz, hogy a kövestetői kilátóból leereszkedünk az elhagyott fonolitbányába (melyről a túravezetőnk részletesen mesél majd), a kilátóból pedig  remekül betájolhatjuk a szűkebb hazánkat és a környező hegyeket, völgyeket. Ha a várt kiadós eső is megérkezik, a gombák csodálatos világával is ismerkedhetünk, ebben a vezetést magam vállalom.

Szeretettel várunk: Napüdvözlet Egyesület, Szőts Rózsa

napudvd.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: túra

A bejegyzés trackback címe:

https://napudvozlet.blog.hu/api/trackback/id/tr3816709804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása