Napüdvözlet Egyesület blogja

EGÉSZ-SÉG!

2013. március 17. 20:52 - Napüdvözlet Egyesület

Egészség. Ritkán gondolkodunk el mit is jelent nekünk valójában. Rendszerint akkor, amikor elveszítjük. Fiatalon, egészségünk teljében fel nem foghatjuk, miért mondják az egészség hiányától szenvedő és a szenvedéstől megbölcsült idősek, hogy a legdrágább kincs az egészség.

Független-e tőlünk az egészségünk hiánya, a betegség? Külső tényezők okozzák? Rossz gének, vírusok, vagy rajtunk is múlik?

Hippokratész így fogalmazott: „Aki erős, egészséges és fiatal akar maradni, éljen mértékletesen, eddze testét, lélekezzen tiszta levegőt és kínjait inkább böjtöléssel, mintsem gyógyszerekkel gyógyítsa.” A keleti bölcselet a tiszta, békés gondolatokat, a helyes táplálkozást és a tisztító kúrákat tartja jelentősnek az egészség fenntartásához. A saját népi hagyományaink is bőven adnak nekünk támpontot az egészségünk fenntatására vonatkozóan, ha megvizsgáljuk a szólásainkat(pl.:ki korán kel aranyat lel; jóból is megárt a sok; akinek szűkös az elesége, jó az egészsége;a harag rossz tanácsadó..stb.) Hol tart ma ettől a szemléletmódtól az elüzletiesedett, reklámokkal mindenáron gyógyszereket ránk eröltető orvosipar? Ne gondolkozz, nincs időd rá, csak kapd be a pirulát, ha fáj valamid és taposd tovább a mókuskereket, hogy megszerezd a plazmatévét, az elektromos kést, a szobabiciklit, a kólát a csipszet. Pedig mint mindennek, a fájdalomnak, a betegségnek is megvan a maga szerepe a teremtés rendjében, így a mi életünkben is. Jelzi a rossz irányt, figyelmeztet, megálljt parancsol, gondolkodásra késztet. A betegség üzenete kis odafigyeléssel, lelkünkbe, szívünkbe tekintéssel megérthető. És a felismerés birtokában elindulhatunk a helyes úton, pályát módosíthatunk és visszatérhetünk az egészségbe, a teljességbe, az egységbe. Ezért mondja a kínai mester, ha három napod van vissza a halálig, még meggyógyíthatod magad.

Lássunk néhány gondolatot a legnagyobb „Tanító”tanításaiból az egészségről! Prof.Dr. Edmond Bordeaux Székely, székely származású polihisztor vatikáni kutatásaiban bukkant rá Jézus arámi nyelven feljegyzett(kumráni tekercsek) tanításaira , melyeket lefordítva csodálatos nyelvezetben Esszénus evangéliumok címen adott közre. Jézus így tanít ebben:” Bizony mondom néktek, Isten és az Ő törvényei nincsenek abban, ahogy éltek. Nincsenek azok a nagy evészetekben és ivászatokban, sem a kicsapongó életben, sem a paráználkodásban, a tunyaságban, sem a gazdagság hajszolásában, de még ellenségeitek gyűlölésében sem. Ha azt akarjátok, hogy az Élő Isten igéje és ereje szálljon belétek ne mocskoljátok be testeteket és lelketeket, mert a test a lélek temploma, és a lélek az Isten temploma. Tisztítsátok meg tehát a templomot, hogy a templom Ura lakozhasson abban.” Majd a böjtölés, a levegő, a víz, a napfény, gyógyító erejének alakalmazására ad a „Mester”csodálatos tanításokat.:”Térjetek meg és böjtöljetek, mert a sátánt és annak összes csapásait csak böjttel tudjátok kiűzni magatokból...Keresd az erdők és mezők friss levegőjét lélegezzél hosszan és mélyen,. keresd a Víz Angyalát. .. Ne gondoljátok, hogy elég, ha a Víz Angyala csak kívülről ölel át benneteket... A Nap, a Víz és a Levegő Angyalai testvérek. Ők az Ember Fiának adattak, hogy szolgálhasák őt.  A Föld Anya oszthatatlan gyermekei ők és ne válasszátok szét azt, amit Ég és Föld egybekötött. Hadd öleljen át benneteket minden nap e három angyaltestvér és hadd lakozzon bennetek az egész böjt idején. Bizony mondom néktek, az ördögök ereje, minden bűn és tisztátalanság rohanva menekül abból a testből, melyet e három angyal átölelve tart.„

Jézus az esszénusok által feljegyzett tanításaiban a természetes életre, a természetes gyógymódokra a Földanyánk szeretetére, Istennek a természetbe írott törvényei betartására, azokkal harmóniában élésre tanít minket, melyek belátása, megtartása egészséggel ajándékoz meg bennünket.

Gondolkodjunk! És induljunk el az egészség útján! Soha nem késő. Három napunk még biztosan van!

Szólj hozzá!
Címkék: egeszseg

A bejegyzés trackback címe:

https://napudvozlet.blog.hu/api/trackback/id/tr835140143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása