Napüdvözlet Egyesület blogja

Jógaoktatóink: Szőts Rózsa

2022. szeptember 05. 10:17 - Napüdvözlet Egyesület

Egyszer egy asztrológus mondta rám: „egyre tágabb perspektívából kívánja megérteni a világot”.  Valóban ez az ösztönző kíváncsiság vitt kereső utakra, melyek legfontosabb állomása a jóga ősi bölcseletében és gyakorlataiban való elmélyedés volt. Ma is ez a meghatározó a működésemben, az értékrendemben. 14 éve foglalkozok jógaoktatással, e célra egy olyan egyesületet működtetek barátaimmal, mely egészségmegőrző mozgásformáknak, „B” terven alapuló vegyszermentes mintakertnek, közösségi rendezvényeknek ad otthont. Mindehez remekül  tudom illeszteni a Géczy Gábor fémjelezte magyar népi gyógyászatot,  a japán és kínai masszázs és mozgásformákat .  Hitvallásom, hogy az egészségünk , boldogságunk rajtunk múlik, gondolataink minősége és tetteink határozzák meg. A jóga ászanáit és az egyéb keleti mozgásformákat ön- tmk-nak, azaz tervszerű, megelőző karbantartásnak tartom.  Ha problémáinkban külső segítséget kapunk, nem lesz tartós a javulás, ha nem teszünk erőfeszítéseket a helyrehozott állapot fenntartására. Pl., ha egy csontkovács helyre teszi  az elmozdult csigolyákat, nekünk meg kell erősíteni a gerinc menti izomzatot, hogy a változás tartós legyen. Ebben a munkában a Magyar Jóga Akadémia jógaterápia szakán szerzett ismeretek vannak nagy segítségemre.

Indiai tanulmányaimon túl két alkalommal is képződtem Kínában a Hagyományos Kínai Gyógymódok harbini  Egyetemén, ahol az iménti szemléletemben megerősödtem, miközben megismerkedtem a kínai gyógyászattal, TUINA masszázzsal, köpölyözéssel, moxálással. A DO-IN-, ami  egy olyan öngyógyító mozgásforma, mely nyújtásokkal, ütögetésekkel,  masszírozással, akupresszúrás pontnyomásokkal, légzéssel segíti a test ideális energiaáramlását, az egészség fenntartását  gazdagítja a jógaterápiás eszköztáramat.

Számomra ajándék, és a munkám igazi elismerése,  ha a gyakorlóim  a foglalkozások végeztével a közösen megteremtett harmonikus rezgéstérben  mosollyal az arcukon sokáig maradnak mozdulatlanul.

Erre a kalandra várom szeretettel az érdeklődőket!

Szólj hozzá!
Címkék: jóga

A bejegyzés trackback címe:

https://napudvozlet.blog.hu/api/trackback/id/tr717924255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása