Napüdvözlet Egyesület blogja

Hogyan tovább a megszorítások után?

2022. augusztus 21. 19:36 - Napüdvözlet Egyesület

182980293_2790203144627089_8499890305883628099_n.jpg
A változás és a megszorítások szele nemcsak a magánszemélyeket, hanem a civil szervezeteket is elérte. Több, mint egy évtizede közhasznú tevékenységünket a közmunka program erősítette. Szeptembertől azonban a kormány jelentős korlátozásokat vezet be e téren is és csak szakmával nem rendelkezőket foglalkoztathatunk lényegesen kisebb létszámmal. A változás a jelenleg futó programjaink /kerítés teljes cseréje, Feld-kert megóvása, mintakert terményeinek betakarítása, befőzések, parkgondozás/ befejezését kockáztatja.
További nehézség még a rezsi költségek jelentős emelkedése. Alaposan át kell gondolnunk ezért milyen formában tudunk a jövőben tovább működni. A közelgő nehézségek arra ösztönzik a magánszemélyeket is, hogy többet dolgozzanak a megélhetésükért. Ilyen körülmények között az önkéntes tevékenység lehet segítség, hogy meg tudjuk őrizni és tovább vinni a megteremtett értékeinket. A nehéz időkben a közös cselekvésnek, egymást erősítő, támogató jelentősége előtérbe kerül. Ennek a megoldási lehetőségén most sokat gondolkodunk. Talán motiváló lehet, hogy az évtizedes működésünk során felhalmozódtak nálunk olyan „termelési eszközök”, és tapasztalatok, melyeknek a közös használata mind a támogatóinknak, mind az egyesületünknek javára válhat. /Hántoló, őrlő aszaló gépek, befőző automaták, olajprés, mulcsoló, párló berendezés, kertgondozó eszközök/.
Kedves Olvasó! Arra kérjük, mérje fel van-e szabad kapacitása arra, hogy hetente néhány órát áldozzon közös ügyeinkre. A modern pszichológiai kutatások alátámasztják, hogy a boldogságérzet fokozásának egyik pillére az önzetlen cselekedet, a közösségben gondolkodás és működés.
Ezért regisztráltunk az onkentespiacter.hu oldalon, hogy szervezett keretek között tudjunk önkénteseket fogadni, de leginkább azt szeretnénk, ha a környékünkön élők vállalásaival tudnánk a helyi összefogást erősíteni.
Mivel gazdagodhat az, aki önkéntes tevékenységével segíti egyesületünk munkáját?
- ingyenes eszközhasználat
- megismerheti és saját háza körüli gazdálkodásába integrálhatja a több, mint 10 év alatt felhalmozott tapasztalatainkat a vegyszermentes kertművelés az egészséges életmód, befőzések, tartósítások terén.
- a közös munka során ismeretségek, kapcsolatok épülnek, nemcsak a munka, de az érdeklődési köröknek megfelelő szabadidő eltöltés területén is, pl. kártya partik, játszóesték, daltanulás, kirándulások, közös befőzések, termény hasznosítások,- cserék.
- iskolai közösségi szolgálatukat teljesíthetik nálunk a fiatalok
Szeretettel várjuk közös cselekvésre mindazokat, akiknek az általunk képviselt értékek fontosak.
Jelentkezéseket, felajánlásokat az alábbi elérhetőségeken várjuk:
Szőts Rózsa 30/603-6507, napudvozletegyesulet@gmail.com
Szólj hozzá!
Címkék: info

A bejegyzés trackback címe:

https://napudvozlet.blog.hu/api/trackback/id/tr8517912729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása