Napüdvözlet Egyesület blogja

Próbáld ki a Fitnesz Parkunkat!

2021. május 05. 11:04 - Napüdvözlet Egyesület

Örömmel számolunk be arról, hogy az egyesületünk adománygyűjtő kampányának eredménye okán újabb három kültéri sporteszközzel gyarapodott a szabadidő és fitnesz parkunk a Bethlen Gábor utcai székházunk előtt. Egyre többen használják az arra sétálók közül, főleg fiatalok, gyermekek. Ugyanakkor arra biztatjuk az idősebb korosztályt is, hogy látogassanak el ide és nyújtóztassák meg tagjaikat. Az elemek bemutatása után ki fogunk térni ara is, hogy miért ajánlott az ő számukra is a használat. Arról is szót ejtünk majd, hogy mi van még tervben.

Lássuk akkor az itt található elemeket:

haasz_otszogletu.jpg

Ötszögletű erősítő és nyújtó sport állvány

Az eszköz alkalmas a mell, váll, karizom erősítésére. Tökéletesen elvégezhetők rajta teljes testsúlyos gyakorlatok, eredményesen erősítve a mell-, has-és hátizmot, valamint a bicepszet és tricepszet. Szinte bármilyen saját testsúlyos gyakorlat kivitelezésére alkalmas. Az eszközt egyszerre többen is használhatják.

Használata egyszerű, különböző intenzív húzódzkodó és tolódzkodó gyakorlatokat lehet rajta végezni, de kiválóan alkalmas nyújtáshoz is.
Az ügyesebbek különféle tornagyakorlatokat is kipróbálhatnak a rudakon. Húzódzkodás és tolódzkodás mellett függeszkedve akár lábemelő gyakorlatok is végezhetők rajta, tehát az egész felsőtest izomzatát meg lehet dolgoztatni, – gyakori használat mellett- látványos eredménnyel.image_4.png

Párhuzamos sportkorlát

Az eszköz alkalmas a mell, váll, kar és a hasizom erősítésére. Aki szeretné teljes testét átmozgatni, annak a párhuzamos sport korlát az ideális választás. 

 image_5.png

 

 

 

 

 

Egyszemélyes gyaloglógép

 A gyaloglógép alkalmas a láb, fenék, csípő és hasizmok átdolgozására, valamint az alsótest izmainak és a derék ízületek megmozgatására. Alkalmazásával fejleszthetjük az izomcsoportok rugalmasságát és a mozgáskoordinációt. Az edzőgép masszív vázszerkezete megakadályozza a billegést a gyakorlatok elvégzése közben. A talpak csúszásgátló felülettel ellátottak a biztonságos használat érdekében. 

Javasolt használata:
Álljon a pedálokra és fogja meg a kapaszkodót, majd kezdjen lépegetni, mintha gyalogolna.image_3.png

 

Mélyhátizom erősítő

Ez a kültéri kondigép alkalmas a hát és derékizmok erősítésére és nyújtására. A mélyhátizom erősítővel a comb megtámasztásával és a lábfejünk hátsó részének rögzítésével enyhén dőlt pozícióban a gerinc és derékizmokat erősíthetjük meg előre dőlő és hátra-feszítő mozdulatok váltásával.

Javasolt használata:
Dőljön a comb első részével a gumival borított részre, majd lábfejének hátsó részét akassza be a tartórúdba, majd óvatosan dőljön előre és utána a hátizom megfeszítésével egyenesedjen fel.

 
img_20210427_161804-web.jpg

Mint az a fotón is látszik, a lejtős terepet vízszintbe kellett hoznunk. Ehhez támfal elemek kerültek beépítésre, melyeket virágokkal színesítettünk. További információs táblák kerülnek majd kihelyezésre, melyek a testünk működéséről szóló információkkal segítik majd a tudatos gyakorlást.

És akkor sorakozzanak itt az érvek arról, miért is ajánlott az  idősebb korosztálynak is az elemek használata: Életünk harmadik harmadában az izmokkal kevésbé megterhelően, de többet kell foglalkoznunk, mert ennek hiányában elindul egy fokozatos izomvesztés, merevedés, rossz tartásrögzülés. Ez pedig ahhoz vezet, hogy a csontrendszerünk, főleg a gerincünk nagyobb terhelésnek lesz kitéve. Az izmok és az izmokat beborító fasciliák (izompólyák) nyújtása feszültségoldó, tartásjavító. Egy függeszkedés, megkapaszkodva az ötszögletű elem magasságunkhoz igazodó kapaszkodóján – hogy a lábunk még leérjen – kinyújtóztatja a gerincet. Ezzel a nyújtóztatott gerinccel állva pedig egy kellemes csípőkörzés a derékfájdalmakat remekül tudja enyhíteni. 

img_20210427_161724-web.jpg

És hogy ne csak a test, hanem az elme fittségével is törődjünk, a terveink közt szerepel egy fedett pihenő felállítása a fák alatt sakk és malomjáték intarziával. Ehhez azonban még további forrásra és sajnos megfelelő "kártevők elleni védelemre" is szükség lesz. Szívesen fogadunk további ötleteket a park gazdagításához, segítséget a további munkálatokhoz és akármilyen csekély összegű adományokat a 50300082-1510071 számlaszámunkra. Ha úgy érzi, hogy jól hasznosíthatjuk itt az adója 1%-át köszönettel és örömmel fogadjuk azt az 18038866-1-02 adószámon.

Szeretettel várjuk valamennyi korosztály tagjait a jógafoglalkozásainkon hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken fél hattól, valamint a havi alkalommal induló túráinkon. Keressék és kövessék a Napüdvözlet Egyesület facebook és blogoldalait a részletes információkért. 

Szőts Rózsa elnök

Érdeklődni lehet a 0630-6036507 mobilszámon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napudvozlet.blog.hu/api/trackback/id/tr7816523050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása