Napüdvözlet Egyesület blogja

Adni jó

2012. április 23. 00:46 - Napüdvözlet

Adni jó-Szívességfelajánló fórum

Mára napudvozlet.jpga pszichológiának egy új ága kezd teret hódítani, az úgynevezett  pozitív pszichológia, mely azt vizsgálja, hogyan kerülhet az ember a boldogság, az elégedettség, az önbizalom és a lelkesedés állapotába. Ezen irányzat egyik jeles képviselője Sonja Lijubomszky arra a következtetésre jutott, hogy 4 fő dolog kell a a boldogságállapot megéléséhez. Az első a jó cselekedetek, a segítő attitűd. Ha csak a saját javunkra  törekszünk, nem hoz tartós elégedettséget. Vizsgálatokkal bizonyították, hogy a jelentős fizetésemelés mindössze maximum 3  hónapig javítja az ember elégedettségszintjét, a lottó ötös, vagy egyéb könnyen és hirtelen jött pénz és népszerűség pedig szinte soha nem hozott tartós anyagi jólétet és kiegyensúlyozott boldog életet.  A jó cselekedethez nem kell se pénz, se különösebb tehetség. Erre bárki képes. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég, ha segítünk levinni a szemetet, lenyírjuk a füvet valahol, vagy mosolyogva előreengedjük a másikat. Ezek az apróságok kimutathatóan hosszútávon növelik a boldogságszintünket. Legyünk kreatívak találjunk alkalmat, hogy  hol és hogyan tudjunk segíteni másoknak. A második dolog következik az elsőből. Segítő, figyelmes viszonyulás a környezetünkhöz ugyanis javítja a szociális kapcsolatainkat, melyek gyakorlása révén javul a konfliktuskezelő képességünk. Sonja Lijubomszky a boldogsághoz vezető nélkülözhetetlen tényezőnek tartja még, hogy legyenek elérhető céljaink és a testmozgást se hanyagoljuk el, mely erőt és önbizalmat ad.

Adni jó! Gyűjtsünk lelki krediteket, melyeket a rozsda, a moly nem rághat meg, melyeket magunkkal vihetünk oda, ahova majdan a földi világunkból eltávozunk.

E gondolatok mentén indítjuk útjára szívességfelajánló fórumunkat.

Kérünk mindenkit, gondolja végig mi az amit ingyen, vagy cserébe fel tud ajánlani mások segítésére, önmaga boldogságára. A felajánlás bármi lehet, kutyasétáltatás, gyógyszerkiváltás, festés, gépek használata, telekocsi, felesleges tárgyak felajánlása, bármilyen tudás megosztása.

Szólj hozzá!
Címkék: info szivesség

A bejegyzés trackback címe:

https://napudvozlet.blog.hu/api/trackback/id/tr84398766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása