Napüdvözlet Egyesület blogja

Gábor-fát ültettünk

2022. március 23. 16:54 - Napüdvözlet Egyesület

Február végén, a Wass Albert emlékünnepség megnyitójaként, Gábor-fát ültettünk a Baranya MAGosokkal a Napüdvözlet Egyesület jóvoltából. Szőts Rózsa szeretettel és megilletődve olvasta fel köszöntőjét.
img_20220225_170529_ok.jpg
„Napüdvözlet Egyesületünk működése és többünk életútja szempontjából is meghatározó volt a Géczy Gábor személye és munkássága. Gyakran megfordult itt népi gyógyász képzéseket vezetve, és hívtuk ezen túl is saját rendezvényeinkre, egészségnapra, vagy előadást tartani. Ilyenkor mindig elismerően nyilatkozott a közösségünkről, a kertünkben folyó munkákról. Hatalmas közvetlenség jellemezte és végtelen segítőkészség. Csupaszív ember volt a maga esendőségeivel, hibáival együtt végtelenül szerethető.
Ittuk a szavait, tanításait. Szakrális földrajz túrái, erdélyi és magfalvai népi gyógyász táborai olyan tudáshoz, felismerésekhez vezettek bennünket, melyek a legértékesebb kincseinkké váltak, amit a rozsda nem fog és amit a bőrkabát levetését követően magunkkal vihetünk. Nagyon hiányzol GÁBOR.
A mostani vészterhes időkben olyan jó lenne, ha támaszkodhatnánk az éleslátásodra, bölcsességedre.
A választott fa, amit az emlékedre ültetünk ide az udvarra, kifejezi azt a minőséget, amit képviseltél. Csüngő eperfa. Gyümölcsöt termő, mint a tudás, amit nekünk átadtál. Formájában benne van az elvesztésed feletti szomorúságunk. A fa növekedésével az évek során a csüngő ágak alatt egyre nagyobb lesz a belső védett tér, ahova állhatunk. Ez a védelmed alatti biztonságot szimbolizálja.”
Szőts Rózsa, Pécs-Vasas, Napüdvözlet Egyesület, 2022. február 25.
img_20220225_171631_ok.jpg
img_20220225_171921_ok.jpg
img_20220225_172055_ok.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napudvozlet.blog.hu/api/trackback/id/tr6117787622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása