Napüdvözlet Egyesület blogja

Illatos csodák 1.

2022. április 15. 17:46 - Napüdvözlet Egyesület

Az elmúlt hetekben a kert szorgos rendezése és a kerítés építése mellett illatos csodák is készültek, egy nehéz nap utáni fürdőhöz. 

Készült Levendulás fürdősó parajdi sóval,

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

A sós fürdő segíti a bőr méregtelenítését. A meleg víztől megnyílnak a pórusok, így az ásványi anyagok mélyebben a bőrbe tudnak hatolni és mélyebben tisztítják a bőr. A sós fürdő megszabadít a méreganyagoktól és baktériumoktól, amelyek a nap folyamán a bőrön keresztül szívódtak fel, így a bőr fiatalos kinézetű marad.

3. Fiatalosabb kinézet:

A sós fürdő rendszeres használatával csökkenthető a ráncok megjelenése, mivel a fürdőtől a bőr puha és rugalmas lesz. A sós fürdő ugyanis jó hatással van a bőrre és kiegyensúlyozza a bőr hidratáltságát.

4. Kezelhető vele számos probléma:

A sós fürdő azonban nem csak a bőrre van jó hatással, mivel fontos szerepet játszik az olyan komoly állapotok kezelésében, mint a degeneratív ízületi gyulladás és az íngyulladás. A sós fürdővel ezen kívül a viszketés és az álmatlanság is kezelhető.

5. Mentális egészség:

A sós fürdő azonban nem csak a fizikális, hanem a mentális egészségre is pozitív hatással van. Egy sós fürdő után az ember nyugodtabbnak, boldogabbnak és ellazultabbnak érzi magát. A sós fürdő kiválóan enyhíti a stresszt. 

6. Bőrradír:

A bőr radírozásával a bőr egészséges és szép maradhat – a sós fürdő pedig segít mindezek elérésében. Bizonyos sós fürdők, mint például a foszfátos fürdő, tisztító hatású. Ezzel puhítja a kérges bőrt és elősegíti a bőrradírozást.

7. Kezelhető vele a savasság:

A savasság az egyik leggyakoribb probléma, amivel a ma emberének szembe kell néznie. A drága gyógyszerek helyett azonban választhatja a sós fürdőt is. A sós fürdő lúgos hatású, ezért csökkenti a szervezet savasságát – a szervezetben található méreganyagok az ozmózis során a sós fürdőbe jutnak, az ásványi anyagok pedig felszívódnak a bőrön keresztül. Ezzel csökkenthető a szervezet savassága és fenntartható a bőr pH szintje.

8. Jó hatással van a láb izmaira:

A láb mozog napközben a legtöbbet, de sajnos ez a testrész a legjobban elhanyagolt is. Gyakran alakul ki lábfájás vagy hólyagok, a sós fürdő azonban enyhíti az izomfájdalmat és az izmok merevségét, valamint semlegesíti a lábszagot.

9. Hidratálja a bőrt:

A sós fürdőben magnézium található, amely visszatartja a bőrben a vizet. Ezzel hidratálja a bőrt és serkenti a bőrsejtek növekedését.

10. Izomfájdalom és görcsök:

A sós vizes fürdő megakadályozza a görcsök újbóli kialakulását. Ezenkívül kezelhetőek vele az izomfájdalmak és –görcsök, amelyek az ízületgyulladás, cukorbetegség vagy más sportolási sérülés miatt alakulnak ki.

Gyógyhatású nőgyógyászati, urológiai és húgyúti betegségeknél is.   Nem kell más tennünk, mint megmártóznunk a sós vízben. 20-30 perces fürdő a javasolt. Ne használjunk semmilyen mesterséges kozmetikumot a vízben, hagyjuk a sót tisztán hatni. A levendula páratlan illata pedig megnyugtat és relaxál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napudvozlet.blog.hu/api/trackback/id/tr8717808891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása